• © augustus 2003 Vivienne Crutzen mail me 0

Limburg Hair

Permalink
Ik was vandaag bij Limburg Hair. Voor een haarstukje. Nou een keer en nooit meer. Hij liegt dat het crepeert. Haren knippen deden ze niet, daar moest ik eerst voor bij de kapper zijn, zij deden alleen maar haarstukjes en pruiken maken, maar op hun site staat, dat je elke 4 weken terug moet, dan knippen ze de haren en werken weer alles bij. Hoe zit dat dan, ja dan deden ze wel knippen, en verven maar nu niet. 
Nou heb ik contact opgenomen met mijn kapper en die zegt eerst het haarstukje en dan knippen. Mijn kapper vertrouw ik. Dus ben je Transgender en moet je een haarstukje, dan ben je niet welkom bij Limburg Hair in Sittard en ben je iemand die ook een pruik of haarstukje nodig heeft om een andere reden. Dan zou ik er ook niet heen gaan, want als hij mensen discrimineert omdat ze Transgender zijn, dan doe hij dat ook om een andere reden. 
Comments

Testen

Permalink
Woensdag j.l. Moest ik allerlei psychologische testen doen. Ik ken die testen, heb ze al zo vaak gehad. Dus sommige valkuilen ken ik wel. De schriftelijke testen was een test voor een beroepskeuze van journalist. Was een slechte test, moet ik zeggen, het stikte van de dubbele ontkenningen en dat was verboden als ik een enquête moest maken. Er staan ook van die vragen in, van heb je wel eens gestolen, altijd ja invullen, want in de psychologie gaan ze er van uit dat iedereen wel eens steelt, want anders betichten ze je als leugenaar, of de vraag overdrijf je wel eens, ook altijd ja. Het antwoord niet van toepassing stond niet bij de eerste vragenlijst, daarom deugde ze niet. Veel vragen over het gezin vulde ik niet in, ik heb geen gezin en het gezin waar ik ook bij hoorde hebben me er uit gegooid door me te  onterven. De onderzoekster vond dat ik dan toch maar nee moest invullen, ik zei nee dat doe ik niet want als ik nee invul zeg ik dat ik een gezin heb, of ze die logica begreep, denk ik bijna niet. 
Ruimtelijk inzicht haperde, maar dat is al altijd zo geweest. In stereometrie was ik altijd slecht, en gelukkig zat die niet in de wiskunde opleiding, van docent.
De rest ging wel, ze vond dat ik de vragenlijsten snel had ingevuld, ik was verbaasd, want iedereen zegt altijd dat ik langzaam ben. Maar ik denk dat het komt, doordat ik dat gewend ben van het zelf maken van enquête’s, heeft het werk op de Hogeschool toch nog iets opgeleverd. Soms ging het fout of zag ik het niet, maar dat had meer met concentratie te maken. De vragen algemene ontwikkeling wist ik allemaal, op 1 na, wie was de ontdekker van de relativiteitstheorie, ik weet het maar ik kon niet op zijn naam komen. Ik noemde de formule E=MC2, maar de naam viel me niet in. Het ‘s middags zit ik andere vragen te maken en toen viel me de naam in Einstein natuurlijk. 
Al met al viel het mee. Hoewel ik tandpijn krijg van bananen, had ik ze toch mee genomen en dat was wel een goede keuze. Ze hielden me op de been. Ook de tofu met champignons linzen en rijst als lunch was goed. Volgende keer doe ik er wat Chinese kool of paksoi door heen.  
Comments

Oorlog

Permalink
Vanmorgen las ik in de Volkskrant een artikel dat op 14 februari de derde wereld oorlog uitbreekt. Waarom 14 februari de dag van de liefde. Nou de aanleiding was de droge aanval van de Amerikanen op 3 januari in Iran. En volgens deze wetenschapper breekt zes weken daarna de derde wereld oorlog uit. Zo was dat ook bij wereld oorlog 1. 6 weken na de aanslag op Frans Ferdinand de troonopvolger van  Oostenrijk in Sarajevo vormde de aanleiding voor WO1. 
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-derde-wereldoorlog-kan-elk-moment-beginnen-en-ik-voorspel-het-al-jaren~bbebe909/

Hoe deze oorlog er uit gaat zien vertelt hij er niet bij. Of het een internet oorlog is, of een drone oorlog, maar op 14 februari breekt er een derde wereld oorlog uit die 17 jaar gaat duren. Een oorlog die de orde in de wereld gaat veranderen. 
Maar de vraag rijst al snel hoever gaat men in die derde wereld oorlog. Worden er atoomwapens ingezet, nou dan is de mensheid snel vernietigd. Is het een internet oorlog waarbij alle Windows computers worden platgelegd. Dat zou kunnen want die zijn het meest gevoeligste en het gemakkelijkste te hacken. Mij treft da niet, zou je kunnen denken, maar dat is niet zo, want alles draait helaas op Windows. Hoe moet je je medicijnen dan nog krijgen en je hulpmiddelen. Ook dat kost dan doden. Of wordt de oorlog alleen uitgevochten in het midden oosten. Wie zal het zeggen. 

Wordt 2020 dat bijzondere jaar in negatieve zin. 


Comments

Brief aan gemeente

Permalink
Gisteren heb ik maar weer eens een brief geschreven naar de gemeente Heerlen, over hun beleid t.a.v. de LHTB gemeenschap en in het bijzonder transgenders. Op hun site kan ik niks terug vinden. 
Toen ik deze week iemand vertelde dat ik aangifte had gedaan, zei ze met jou ga ik niet meer om, je zou wat toleranter moeten zijn. Dat is de omgedraaide wereld. Ik wordt niet als volwaardig mens gezien. 
Ze zei eigenlijk ik gedoog je, maar voor de rest moet je je kop  dichthouden, doe je dat niet, dan praten we niet meer met elkaar. Ben ik jaren met Elllen B. in gesprek geweest en dan wordt je geconfronteerd met zulke discriminatie, want dat is het uiteindelijk, pure discriminatie. 

Hier de brief.


Geachte Raad, Geacht College,

Ik vroeg me af wat de gemeente Heerlen doet aan LHTB-beleid, buiten de symbool politiek van een oversteekplaats. Op de site van de gemeente Heerlen vind ik alleen maar naamswijziging en dat is bij elke gemeente zo,
Heeft de gemeente Heerlen b.v. de verklaring van Dordrecht ondertekend https://www.transgendernetwerk.nl/wp-content/uploads/20162106-De-verklaring-van-Dordrecht-NL.pdf
Is mijn vraag, hebben ze een T-medewerker in dienst, waar kan ik terecht buiten de politie als ik gediscrimineerd wordt door inwoners van de gemeente Heerlen. Dit zou op haar website moeten staan, maar er staat niets op.

Laat ik eens een paar voorbeelden noemen. Vorige week werd ik uitgescholden voor vuile flikker en als je in mijn buurt komt sla ik je in elkaar. Ik heb wel aangifte gedaan en bij de aangifte stond tot de politie contact met me zou opnemen, maar dat gebeurt niet en ik betwijfel of er iets mee gedaan is, of wacht de politie eerst tot je in elkaar geslagen wordt voor dat ze iets doen? 

Of wat dacht U van een huisarts assistent die me gewoon al 1,5 jaar gewoon meneer blijft noemen en ik krijg het niet verandert. Ik ben wettelijk Mevr. Crutzen, maar blijkbaar zijn er mensen die dat niet tolereren en gewoon zeggen bekijk het je maar. Ik trek me er niks van aan.  En als ik haar er op wijs zegt ze doodleuk Sorry meneer. 

Of een buurman die zijn kinderen en de vriendjes daarvan opstookt en ik uitgescholden wordt voor homo. Dat kan ik natuurlijk niet zijn, hoogstens lesbienne ik ben immers een vrouw. Dan krijg je van die vernederende situaties  waar kinderen op je schreeuwen: hij doe die broek eens uit dan kunnen we je kloten en lul zien, dan lachen 10 tot 15 jongeren die om je heen staan je uit. De aanstichter is de bewoner van Vrijdagstraat 31. 

Of wat dacht U van een Psycholoog bij het MuMc die me gewoon bij mijn oude voornaam noemde en natuurlijk meneer en de balie medewerkster van dezelfde afdeling die me naar de herentoilet stuurde toen ik haar vroeg waar de toiletten waren. 
Of een medewerker van de Lidl die me iedere keer belachelijk maakt als ik aan de kassa verschijn. 

Nu vertelde ik iemand hier in mijn omgeving, dat ik aangifte had gedaan, tegen iemand die me uitschold voor vuile flikker en ik sla je in elkaar. Haar antwoord was, met jou ga ik niet meer om, je zou wat toleranter moeten zijn. Het was een bewoner van Vossepark 1.0, om maar te zeggen dat discriminatie ook bij de hogere inkomens voorkomt.  

Je hebt je hele leven geknokt om dat te mogen zijn wat je bent, mijn ouders en de andere 6 kinderen  hebben me onterfd, omdat ik niet mocht zijn wie ik ben en na al die jaren van knokken, vertelt me dan iemand dat ik toleranter moet zijn. Die zes kinderen zijn hoogopgeleid mensen, eentje is zelfs commissaris bij de raad van bestuur van Weller. Weller heeft dus een commissaris in dienst die discrimineert.

Wat doet de gemeente Heerlen aan beleid om dat te veranderen. Wat draagt de gemeente Heerlen uit en hoe zichtbaar is dat. Een zebrapaadje is niet voldoende lijkt me. Hoe tolerant is het bestuur van Heerlen zelf. Het staat nergens. Er is geen enkel artikel aan gewijd op de website van de gemeente.
Dat wat ik hier opschrijf is maar het puntje van de ijsberg. 
Nu moet ik wel zeggen dat er ook mensen zijn die me gewoon goed behandelen, maar ze zijn duidelijk in de minderheid. 

Dus nogmaals wat doet Heerlen buiten haar symboolpolitiek voor het welzijn van de LHTB -gemeenschap.


Comments

2020

Permalink
Ik ben wiskundige dus ik heb wat met getallen en met datums, sinds vandaag is het 2020 het getal in de rij hiervoor was 1010 en daarvoor 0000, het begin van de jaartelling om maar eens aan te geven hoe belangrijk het jaar 2020 is, wiskundig gezien. Het volgende is 3030, of de mensheid dat nog mee maakt valt te betwijfelen. Wat was er in 1010
https://nl.wikipedia.org/wiki/1010?wprov=sfti1

Tegenwoordig lezen we dat in Wikipedia 

En in 0000 bestaat niet er was geen jaar 0. Dus 2020 is pas het tweede getal in de reeks. 
https://nl.wikipedia.org/wiki/0_(jaar)?wprov=sfti1
Comments

Onnozele kinderen

Permalink
Vandaag heeft iedereen feest, zei mijn moeder altijd. Vandaag is het onnozele kinderen en dan keek ze naar mij.  Nu kun je onnozel op vele manieren uit leggen. Onnozel als onschuldig, of onnozel als debiel. 
De oorsprong van onnozele kinderen schuilt in het verhaal van het feit dat Herodes er achter kwam dat er een koning was geboren en omdat hij dat als een bedreiging zag, liet hij alle pasgeborene doden. Nou of je dit als een feest moet zien is nogal twijfelachtig. Eerder een dag om te herdenken dat er nu nog miljoenen kinderen sterven, door het egoïsme van het rijke gedeelte van de wereld. Door de despoten van vandaag de dag, zoals Poetin, Trump, Assad, Netayau, Xi Jinping, maar ook door ons, die kinderen in vluchtelingenkampen achterlaten, omdat we geen stukje van onze taart willen afgeven. Dat we daar ooit de rekening van krijgen vergeten we. Ik schaam me vaak dat we in deze wereld leven, machteloos dat we dit toestaan. We handelen het zelfde als Herodus, we doden massa’s onnozele kinderen, laten we daar 1 dag in het jaar over nadenken. 
Comments

Kerst en nieuwjaars groet

Permalink

Het idee was er, nu nog de foto. Ja ik had hem ooit gemaakt ergens in de herfst. Na 4 dagen zoeken heb ik hem gevonden. Gemaakt op 12 oktober 2014 in het Welterparlk gemaakt een D800e scherptediepte 70mm f6.3   ik heb een 70-200 f4 objectief van Nikon. Tijdstip 8uur52. 
Het was me wel het jaartje, 2019. Het begin van een verandering en ik voel me er goed bij, weer zin in het leven hebben en wat anderen daar van denken, och ja dat is aan die mensen. Hoewel ik toch enkele aangiftes heb gedaan wegens discriminatie. 
Bij de psychologische dienst van het MuMc vroeg ik waar het toilet was, derde deur rechts, dat was de heren wc of een psychiater die gewoon meneer Crutzen noemt. Ik moet wel zeggen dat het vaak leeftijd gerelateerd is of geloof gerelateerd is, zo meent een van de buren, een moslim, mij te moeten uitschelden voor homo, dat kan niet, want ik ben lesbisch. Ik bedoel, als je dan al iemand wilt uitschelden, dan doe het dan goed. Niet alle moslims zijn zo, laat ik dat nadrukkelijk zeggen. Jezelf mogen zijn, dat kan in Nederland, niet bij iedereen, maar voor de wet mag het. Er zijn heel wat landen waar het niet mag.

Dit jaar ben ik ook gestopt met Facebook, Instagram  en al die andere onzin, want ik had geen zin meer in die “tolerante” Nederlanders.  Dat brengt rust. 
Een paar van mijn websites heb ik naar een andere hoster moeten verplaatsen, want mijndomein punt nl. weigerde mijn voornaam te veranderen, daar mag je niet jezelf zijn. 
Ja de websites blijf ik wel doen, 

www.dewitteijk.nl 
De plek waar ik woon.

www.terwinselen.eu 
het dorp waar ik geboren ben, gearchiveerd door het Nationaal Museum een site die geschiedenis wordt.

www.viviennecrutzen.nl  
een beetje tegenstrijdig, want daar staan de familiefoto’s over een familie die me in de steek liet, maar er komen ook nog foto’s te staan van mijn oude buurman op de flat, die ooit zijn fotoalbums wilde weggooien en ik tegen hem zei, dan geef ze mij maar. Een foto van de allereerste luchtpost naar Oost indië in 1924. Terwijl dat volgens de geschiedenisboekjes 1933 is, niets is minder waar. Foto’s van Batavia, van de rijke Nederlanders die er als vorsten leefden, afgezet tegen de bevolking van Indonesië in de jaren 20 van de vorige eeuw. 
Er staan ook filmpjes op, van de sanering van de mijnterreinen bijvoorbeeld. Maar ook van een huisje van een neef van me die ik mee geholpen heb te bouwen, veel te zwaar werk voor een meisje. 

Dus als je eens niets te doen hebt, dan neem een kijkje.

Net hoorde ik dat ze de Windows computers van de universiteit van Maastricht gehackt hebben. Tja, goedkoop is duurkoop, dat weten wij Mac gebruikers wel. Ze zeggen er nadrukkelijk bij de Windows computers. Hadden ze nu allemaal Macjes gehad, die zijn dan wel Ietjes duurder, maar je haalt het er wel weer uit. 


Groetjes Viviënne en Fifi. 
Comments

Kerstmis in mijn leven

Permalink
Vroeger, als kind, was Kerstmis een mooie tijd. Geen scheldende of slaande ouders 1 keer per jaar vrede op aarde. Niet alleen in de wereld maar ook thuis. Opa en oma kwamen die dag. Misschien lag het daar aan. Het was de moeder maan mijn vader, en zijn stiefvader, want zijn echte vader was in 1949 overleden. 
‘S morgens beschuit met muisjes, allemaal aan de grote ovale tafel, die voor die gelegenheid was uitgetrokken, want normaal kwamen we niet in de kamer. Op de tafel stonden paddestoelen met kaarsjes voor elk kind 1 en in het midden 2 grote houten kandelaars met grote kaarsen. De houten kandelaars waren een cadeau van Tante Ketha en Ome Mies, de laatste had ooit gediend in het leger tijdens de oorlog in Indonesië en ondanks dat mijn vader niks moest hebben van legers en soldaten, stonden de kandelaars altijd met de kerst pontificaat midden op de tafel.  De boter was room boter of zoals we thuis zeiden goede boter. Ze zaten in ronde boterschotels, die alleen met de kerst op tafel kwamen in die tijd. Mijn moeder had er roosjes van gemaakt.  De kerststol ontbrak natuurlijk ook niet. Ook zelf gemaakt, evenals de rozijnen broodjes. Ik kan de smaak nu nog proeven. Ze waren heerlijk. 
Mijn moeder had de tafel in de nacht gedekt, toen we naar de nachtmis waren, want dat hoorde bij een rooms katholiek gezin. Een of 2 keer was het een echte witte kerst. 

De kaarsjes op tafel en in de boom werden ontstoken. Ja in de begin jaren van de jaren vijftig hadden we echte kaarsjes in de boom. Goed geplaatst zodat er geen brand kon ontstaan, mijn vader was niet voor niks bij de brandweer op de mijn. De gordijnen bleven dicht, zodat het een gezellige bezigheid bleef. 
Cadeaus hadden we niet met de kerst, want wij vierden immers sinterklaas, ik denk dat we de enige waren in de straat. Want de meeste mensen vierde de kerst met cadeaus. Wilde mijn vader, wiens moeder een Duitse was, zich afzetten, tegen de Duitse traditie, na een oorlog met veel ellende en waar ze op het einde zijn vriend doodschoten door een verdwaalde kogel, wie zal het zeggen. Zelf vertelde hij nooit veel over de oorlog, die in die tijd nog vers in het geheugen lag van al die jonge gezinnen die hem op een of andere manier overleeft hadden. 
Het ‘s middags waren opa en  oma op het kerstdiners, een 5 gangen diner, dat begon met asperges met gevulde eieren en ham en eindige met mousse de chocolat, allemaal zelf gemaakt. 
Op mijn 22ste werd ik vegetariër, veroorzaakt door de 6 weken dat ik geen vlees mocht eten vanwege een leverontsteking. Vanaf die tijd ben ik me gaan afzetten tegen dat vreten op aarde. 2/3 van de wereldbevolking lijdt honger en hier kan het niet op. Daar is niks gezelligs aan. 

In 1992 leer ik Veronika kennen, niet mijn zus, maar een vrouw uit Enzesfeld-Lindabrunn uit Oostenrijk. 20 jaar kerst in de Duitse traditie. Cadeaus en diner op de avond van de 24 december. De beschuit met muisjes heb ik er in gehouden in die twintig jaar, ook het ontbijt met zelfgemaakte broodjes. En de kaarsjes op de tafel en de roosjes in de botervloot, die dan nu niet meer rond was, maar wat geeft het, het ging om het idee. Veronika had een zoon Lukas en zo vormde we dan toch dat gezinnetje tegen wil en dank. Ik kon geen kinderen krijgen en zij geen man, door een apart karakter, dat door velen niet begrepen werd. 
Maar aan alles komt een einde. Ze verhuisde naar Oostenrijk en brandde alles achter zich af. Toen was ik weer alleen. Alleen met mijn hondjes. Eerst Fuchur en nu Fifi. 
Op kerstavond een traantje wegpinken bij het concert van André Rieu. Op kerstdag wandelen met de hond. Waar je niemand tegenkomt. Iedereen zit aan die gezellige tafel met de kaarsjes uit mijn jeugd.  
Comments

Discriminatie

Permalink
Ik ga 3 klachten wegens discriminatie doen. 
Op de eerste plaats tegen een huisarts assistent die me voortdurend aanspreekt met meneer.  Ik ben al diverse keren met mijn huisarts daarover gaan praten, maar het helpt niet. Als ik dan zeg ik ben mevrouw, dan zegt ze sorry meneer. Aan dit gedoe moet een einde komen. Al die andere assistenten doen het goed, maar Mariet niet. Of het bewust of onbewust gebeurt, zal me een rotzorg wezen. Het moet afgelopen zijn, ik wordt er gek van. 

De tweede klacht betreft een van de buren, die me uitscheld voor homo. Bovendien al die kinderen die bij zijn zoontje op bezoek komen ook. Het is een moslim. En dat is het erge er van moslims beklagen zich dat ze gediscrimineerd worden, maar zelf doen ze het ook. Ik ben ook geen homo. Ik val nog steeds op vrouwen, dus ik ben een lesbienne, maar dat zal wel helemaal boven zijn pet gaan. 

En dan dien ik een klacht in tegen de genderpoli, ja je leest het goed de Genderpoli van het VuMc, is nu het AMC. Ze maken steeds afspraken om 10:00 uur het ‘s morgens terwijl ze weten dat ik reis in de daluren vanuit Heerlen. Ook daar heb ik al van alles geprobeerd, gesprekken, niets helpt. Ik denk dat het gewoon pesterijen zijn.  Misschien hebben ze een probleem met Limburgers. 
Comments

Zooltjes

Permalink
Orthopedische schoenmakers in Heerlen, ik denk dat ik ze allemaal gehad heb. In 1999 kreeg ik een hond. Daar moet je mee wandelen. Al snel bleek dat dat een probleem was. Ik ging naar mijn toenmalige huisarts dhr. Palmen. En hij meende dat ik platvoeten had, ik werd naar het ziekenhuis gestuurd en de orthopedische schoenmaker Defaules mat schoenen aan, die voor geen meter zaten. Ik had op wandelschoenen gevraagd en kreeg lakschoenen voor een balzaal. De specialist dwong hem om nieuwe schoenen te maken, maar ook die waren verkeerd, dus ik ging naar een anderen schoenmaker. Die maakte goede schoenen, totdat hij begon te experimenteren. Dat liep mis, ik had binnen de kortste keren een binnenminiscus ontsteking. Vandaag ging ik naar een schoenwinkel in Heerlen Pieds sur terre. Die konden er ook niks van, ik kon nog altijd niet lopen. In de nobelstraat in Heerlen, ben ik geweest naar Pouwels, ook die bakte er niks van, toen naar Hanssen op de Molenberg. Die begon weer met schoenen en maakte weer hoge schoenen, terwijl ik lage wilde. Ik ben ook nog bij ortho 2000 geweest in Maastricht daarna, en volgens hun had ik eerst platvoeten en 5 jaar daarna had ik holvoeten, maar lopen kon ik nog steeds niet. Vanaf 2011 had ik zelfs een scootmobiel nodig om me te verplaatsen. Een 4 jaar geleden, werd ik attent gemaakt dat in Welten er nog iemand zat een Koenen. Baat het niet, schaadt het niet, dacht ik, slechter kon het niet worden. Die maakte zooltjes waar ik op kon lopen. En dan begint een heel lang traject van revalidatie, die tot op heden voortduurt. Ik kan nu een stukje lopen, niet te ver, moet wel met bandages lopen, maar het gaat. Deze week weer nieuwe zooltjes gekregen, die nu de hele voet dempen. Lopen fantastisch, moest wel ook de schoenen vernieuwen, het tweede paar lowa’s dit jaar al 180 euro per paar. Want Lowa is een schoen die me stabiliseert. Ik heb maar heel smalle voeten en lange smalle benen. Ik had me een skinny broek gekocht, maar die is nog te wijd. Uiteindelijk bleek Koenen in Welten toch de beste orthopedische specialist te zijn, want na 20 jaar kan ik weer een beetje lopen. Ik pak nu elk jaar nieuwe zooltjes, ze kosten me niks, omdat ik een top verzekering heb, dus ik betaal daar ook de premie voor.  
Comments